Menu Close
Loading Events

« All Events

De toekomst van herstellende landbouw

30 January - 1 February

In welke mate kan landbouw herstellend zijn? Met een positieve impact op boer, milieu en maatschappij? Pomona organiseert samen met Mark Shepard, één van de pioniers in herstellende landbouw, een driedaags evenement op verschillende locaties in Vlaanderen van 30 januari 2023 tot 1 februari 2023. Ontdek het (GRATIS) programma voor burgers, boeren en beleidsmakers op http://www.herstellende-landbouw.be/event.

 

MAANDAG 30.01.2023

10u00 – 16u00 – Provinciehuis Antwerpen of online
Hoe kan herstellende landbouw een antwoord bieden op de uitdagingen van het voedselsysteem in Vlaanderen? In deze hybride sessie kan iedereen terecht die op een beleidsmatige manier bezig is met duurzaamheid, landbouw en natuur. Je kan kiezen om de dag live te volgen of van thuis uit digitaal.

 

 

19u30 – 22u00 – Provinciehuis Antwerpen
Wat is herstellende landbouw eigenlijk? In deze inleidende hybride sessie kan iedereen terecht die meer wilt weten over herstellende landbouw. Naast pionier Mark Shepard nodigen we Geert van der Veer (Herenboeren) en Lieven Bauwens en Tim De Roeck (Pomona) uit.

 

DINSDAG 31.01.2023

14u00 – 16u00 – KASK – Cirque anatomisch auditorium HOGent
Wat valt er te leren uit herstellende landbouw? In samenwerking met HOGENT Onderzoekscentrum Futures through Design en het Instituut voor Landbouw- en Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) nodigen we onderzoekers en studenten met een interesse in landbouw en natuur uit.

WOENSDAG 01.02.2023

09u30 – 16u00 – Ijshoeve De Boey, Sint-Gillis-Waas
Wat kan je als boer in de praktijk doen op vlak van herstellende landbouw? Tijdens een praktijkgerichte sessie nodigen we boeren uit het Waasland uit die willen zien hoe herstellende landbouw werkt op het veld en tips willen krijgen van Mark Shepard.

19u30 – 22u00 – Odisee Hogeschool Campus Sint-Niklaas
Hoe kunnen boeren en burgers bijdragen aan een wereldwijd, herstellend voedselsysteem? We bekijken het werk van Mark Shepard in Tanzania en leggen de link met projecten in de Filipijnen, Bolivië en het Waasland.

Details

Start:
30 January
End:
1 February
Website:
https://www.herstellende-landbouw.be/event

Organizer

Pomona vzw