Menu Close
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Infosessie Pomona Vlaamse Ardennen

22 September - 19:30 - 22:00

Free

Ons landbouwsysteem en voedselvoorziening kent heel wat uitdagingen. Zowel boeren als burgers zijn op zoek naar alternatieve oplossingen. Pomona heeft zo een aantal jaren geleden een succesvol coöperatief boslandbouwbedrijf opgestart in het Waasland. Een intense samenwerking tussen boeren en burgers die zo voor eigen lokale, gezonde en duurzame voeding zorgen. Zelf heeft Pomona grootse plannen om dit succesvolle initiatief ook op andere plaatsen in Vlaanderen op te starten. En wie weet… in de Vlaamse Ardennen?

Als het van de gemeente Zwalm en wat enthousiaste inwoners afhangt alvast wel ja. Schepen Francia Neirinck, Pomona en een aantal ondernemende burgers en organisaties zijn alvast enthousiast! Kom naar deze info avond en ontdek er hun plannen en dromen. Wie weet vind ook jij hier aansluiting?

Als kers op de taart is Bert Reubens (ILVO) uitgenodigd om zijn kennis rond agroforestry met ons te delen. Als expert weet hij als geen ander ons te inspireren rond de mogelijkheden en kansen om hier binnen de landbouw mee aan de slag te gaan.

Boer of burger, iedereen welkom! Samen laten we ons inspireren en ontdekken we de mogelijkheden.

Dit belooft een boeiende avond te worden vol inspiratie, nieuwe contacten en wie weet … een burgerboerderij in regio de Vlaamse Ardennen?

Deelname is gratis, maar gelieve wel op voorhand in te schrijven. Schrijf je hier in!

Heb je trouwens nog verdere vragen? Contacteer dan gerust stephanie@pomonavzw.be.

Organizer

Pomona vzw

Venue

Gementehuis Zwalm
Zuidlaan 36
Zwalm, 9630 Belgium
+ Google Map