Menu Close

van spelt tot brood in het waasland

VAN SPELT TOT BROOD IN HET WAASLAND

Door de unieke samenwerking tussen de partners (boeren, burgers en organisaties) wordt het mogelijk om de volledige productieketen van speltbrood te sluiten; van productie, over verwerking tot consumptie van speltbrood in het Waasland. We voorzien in de loop van dit project de aankoop van een pelmachine voor spelt, de volledige verwerking tot en met malen tot bloem in de Roomanmolen (Sint-Pauwels). Tenslotte wordt deze bloem als basis gebruikt voor ons brood. De bloem en het brood wordt finaal aangeboden via diverse kanalen aan de lokale consumenten, klanten van Smaak van Waas, maar ook de coöperanten en klanten van Pomona cvba.

Tijdens de uitvoering van dit project zullen we hele traject documenteren en inwoners van deze regio betrekken bij de uitvoering door een aanbod van verschillende workshops ifv de diverse processen van spelt tot brood. Met onder andere oogst, pellen van spelt, malen tot bloem en bakken van brood.

Meer informatie kan je verkrijgen bij de coördinator van dit project: ann@pomonacoop.be of bij de deelnemende partners.

Projectpartners:
Pomona vzw (coördinatie project) – IJshoeve De Boey – Pomona cvba – Avansa Waas en Dender –
Luc De Boey – Roomanmolen Sint-Pauwels – Smaak van Waas – Mola

01.12.2021 – 30.06.2023